Clatite Cu Gem

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 3 oua
  • - 250g lapte sau apa minerala
  • - o cana faina
  • - o lingura de zahar
  • - o lingurita praf de copt
  • - gem sau dulceata pentru umplut(eu cateodata folosesc ciocolata sau miere)

Mod de preparare

Puneti ouale, laptele, un praf de sare si zaharul intr-un vas mai mare si mixati la viteza mica pana se formeaza bule la suprafata. Mama mea folosea apa minerala in loc de lapte pentru ca ies mai pufoase dar daca faceti asta nu mai puneti praf de copt.

Stingeti praful de copt cu putin otet sau putina zeama de lamaie si adaugati-l peste oua.

Se adauga faina, ploaie peste oua si se mixeaza continuu pentru a nu se forma cocoloase.

Cand se incorporeaza toata faina, se pune o cratita cu putin ulei, pe foc mic pana se incinge(eu pun uleiul cu o lingurita dupa fiecare clatita sa fiu sigura ca nu pun prea mult) si turnati aluatul cu un polonic sau o cana gradata. Apoi rasuciti tigaia pana se intinde pe intreaga suprafata a tigaii dar aveti grija sa faceti asta rapid sa nu se inchege aluatul.

Cand clatita incepe sa se desprinda pe margini se intoarce pe partea cealalta, cand aceasta este gata se pune pe o farfurie se pune putina dulceata in mijloc si se intinde cu o lingura.

Apoi se ruleaza sau se impatureste in patru.

POFTA BUNA!!!!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise