CLATITE CU VANILIE

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1 cana g faina, 1 plic budinca de vanilie
  • 1 1/2 cani apa minerala (sifon)
  • 1 zahar vanilat
  • un praf sare
  • 25 ml ulei

Mod de preparare

Se amesteca cu mixerul, intr-un castron, faina,praful de budinca si ouale. Treptat se adauga sifonul, amestecand continuu. Se adauga praful de sare si se amesteca pana capata consistenta unei smantani subtiri.

Se toarna amestecul cu polonicul in tigaia unsa cu ulei, miscand-o circular, in asa fel incat sa acoperiti tot fundul cu un strat cat se poate de subtire si de uniform.

Se prajeste fiecare clatita aproximativ 2 minute pe fiecare parte sau pana capata o culoare aurie. Se servesc fierbinti sau reci, dupa preferinta.

Se pot servi cu:

- crema de ciocolata si inghetata de vanilie,

- banane si crema de ciocolata

- gem sau dulceata

- miere si nuci

- branza de vaci cu stafide, etc

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise