Clatite finlandeze la cuptor, fara zahar

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 oua mari
  • 100 ml lapte
  • 25 gr. zahar green sugar (facut pudra)
  • 1 lingurita coaja lamaie
  • 80 grame faina alba
  • 1 varf cutit sare
  • 30 g unt

Mod de preparare

Mai intai punem intr-un bol incapator urmatoarele ingrediente: ouale sparte, laptele, sare, zaharul green sugar si coaja de lamaie. Amestecam pana ce se omogenizeaza compozitia. Adaugam treptat faina si cu un tel, spargem toate cocoloasele. Se va obtine un amestec lichide putin mai grosut decat cele de la clatitele obisnuite

Lasam amestecul sa stea 30 de minute. Dam drumul la cuptor la foc mic spre mediu si introducem o tigaie din fonta timp de 5 minute. Scoatem tigaia, adaugam untul si punem jumatate din compozitia de clatite. Punem tigaia in cuptor si lasam sa se coaca 15 minute, fara sa intoarcem clatita. Dupa ce am terminat toata compozitia, servim clatitele cu fructe proaspete si putina miere! Enjoy!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise