clatite umplute cu omleta cu creier si ciuperci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pt. clatite : 1 ou, faina, apa rece, sare si piper.
  • pt.omleta : 6 oua mari,500 g creier, 250 g branza telemea,1 legatura de marar, 1 ceapa,1 cutie de ciuperci tocate, sare si piper, ulei pentru prajit,2-3 linguri de otet
  • pt pane si montare :5 oua mari, faina,1 sul de branza topita(sau branza topita felii), ulei pentru prajit.

Mod de preparare

Se face o compozitie din ingredientele de mai sus si se prepara clatite subtiri.

Se pune creierul la fiert in apa cu sare si otet. Intre timp se bat bine ouale, se adauga branza rasa pe razatoarea cu ochiuri mici,ciupercile, mararul tocat, ceapa tocata foarte marunt si piperul.Dupa ce creierul s-a fiert, se scurge si se adauga maruntit la compozitia de oua. Se incinge ulei intr-o tigaie si se pune compozitia, amestecand din cand in cand cu lingura pana e gata.

Se ung clatitele cu branza topita, se adauga compozita de omleta si se impacheteaza ca aceasta sa nu iasa.

Se amesteca ouale cu faina astfel incat sa rezulte o compozitie nu foarte groasa.Se dau intai clatitele prin faina, apoi prin oul cu faina si apoi prin pesmet. Se prajesc pe toate partile pana devin aurii.Se servesc cu salata dupa preferinta. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise