Coaste cu cartofi dulci (Entrecosto c/ batata doce)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr. coaste de porc fãrã grãsime
  • sare, piper
  • piri piri sau ardei proaspãt iute
  • câteva fire de tomilho, busuioc sau mentã
  • 3-4 cãtei de usturoi
  • 2 dl vin alb
  • 400 gr.cartofi dulci
  • ulei de mãsline pt. fript
  • 1 ceapã
  • 1-2 rosii

Mod de preparare

1) Coastele se taie in bucãtele mici, am folosit acel tip de costitã care are mai mult os decât carne:))

Condimenteazã cu sare si piper, putin piri proaspãt tocat,

tomilho (se aseamânã cu cimbrul românesc putin) sau orice alte ierburi aromate, usturoiul tocat si vinul alb.

Lasã la marinat pt. cel putin 1 orã.

2)Cartofii se spalã, se fierb cu coajã in apã cu sare.

Costita se scurge bine de marinatã si se prãjeste in ulei de mãsline.

Adaugã ceapa tocatã si mai lasã putin, apoi rosiile fãrã pielitã tocate.

Toarnã marinata si lasã sã fiarbã la foc mic, cu capac incã 20 min.

3)Cartofii se curãtã de coajã si se taie in rondele groase.

Adaugã peste coaste si mai lasã incã 5 min.

Am servit cu salatã de: ceapã,ardei si rosii toate tocate :))

Aceastã retetã este africanã, sper sã vã placã!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise