Coaste de porc picante

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - pentru marinada
  • 3 catei usturoi pisati
  • 1 ceapa mica( taiata julien)
  • 200 ml vin alb
  • 1 linguta rasa boia afumata
  • 2 linguri ulei aromat
  • sare
  • piper negru macinat Kamis
  • - pentru coaste:
  • 1,5 kg coaste porc
  • 1/2 lingurita chili piper de Cayenne
  • 1 lingurita Whole Chili
  • 1 lingura sos Worcestershire
  • 2-3 linguri mustar
  • 2 linguri ulei aromatizat
  • 3 catei usturoi pisati
  • 1 lingurita piper proaspat macinat Kamis
  • 1 lingurita boia afumata
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • 2 cuburi zahar brun
  • - pentru cartofi :
  • 700 g cartofi
  • 2 catei usturoi pisati
  • sare
  • piper
  • boia
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Preparam marinada din ingredientele pe care le-am mentionat mai sus.Le punem pe toate ,intr-un vas sau cutie cu capac( asa am facut eu) in care incap coastele si putem sa o dam la frigider.

Introducem coastele, acoperim vasul cu capac sau folie si dam la rece pentru macar 24 de ore. O data sau de doua ori intoarcem coastele in cutir. Cu cat stau mai mult la marinat, vor fi mai gustoase...

Dupa trecerea timpului de marinare, scoatem coastele din vas si le tamponam putin, cu servetele, astfel incat sa nu curga zeama marinadei.

Pregatim intr-un bol toate ingredientele cu care vom unge coastele..

Curatam cartofii si ii taiem in doua sau in patru, depinde de marimea lor, apoi ii fierbem de jumatate, in apa cu sare.

Ungem coastele cu pasta formata, o punem intr-un vas care merge la cuptor( eu am pus intr-un vas de lut ,pe care l-am hidratat 30 de minute, inainte) si cartofii scursi de zeama ii asezam roata dupa coaste.

Stropim cartofii cu putin ulei, cu ajutorul spray-ului.

Dam vasul la cuptorul dinainte incins la maxim , pentru 10 minute, apoi reducem focul la 180 de grade si lasam sa se coaca coastele cam doua ore, doua ore jumatate, pina cand sunt bine patrunse.

Coastele au si grasime printre randurile de carne si aceasta se va topi, incet, incet.

Dupa ce scoatem coastele din cuptor, le acoperim si le lasam sa se odihneasca 10 minute, apoi le putem portiona. Le servim alaturi de cartofii presarati cu patrunjel verde proaspat tocat si o salata de salata verde.

Pofta mare sa aveti !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise