Cod sarat cu cimbru si menta

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg fileuri cod sarat taiat in fâsii de 4 cm latime
  • 2 oua batute
  • 1 1/2 cesti pesmet
  • 1 lingura cimbru de gradina
  • 1 lingura menta, tocata fin
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1/2 ceasca masline verzi, taiate fin
  • 1 1/2 cesti ulei de masline (numai pentru prajit)
  • 1/2 lingurita piper verde, macinat proaspat

Mod de preparare

1. Se pun fasiile de cod in apa rece si se lasa 8 ore sa se dizolve sarea, schimband apa de 4-5 ori.

2. Se dau fasiile de cod prin ou batut, apoi prin amestecul de pesmet, usturoi, patrunjel, piper, cimbru, masline si menta.

3. Se prajesc fasiile pe ambele parti in ulei incins, 6-7 minute. Cand s-au rumenit, se ia tigaia de pe foc si se pune codul pe o farfurie mare captusita cu hartie absorbanta. Se serveste imediat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise