Cod sarat cu cimbru si menta

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg fileuri cod sarat taiat in fâsii de 4 cm latime
  • 2 oua batute
  • 1 1/2 cesti pesmet
  • 1 lingura cimbru de gradina
  • 1 lingura menta, tocata fin
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1/2 ceasca masline verzi, taiate fin
  • 1 1/2 cesti ulei de masline (numai pentru prajit)
  • 1/2 lingurita piper verde, macinat proaspat

Mod de preparare

1. Se pun fasiile de cod in apa rece si se lasa 8 ore sa se dizolve sarea, schimband apa de 4-5 ori.

2. Se dau fasiile de cod prin ou batut, apoi prin amestecul de pesmet, usturoi, patrunjel, piper, cimbru, masline si menta.

3. Se prajesc fasiile pe ambele parti in ulei incins, 6-7 minute. Cand s-au rumenit, se ia tigaia de pe foc si se pune codul pe o farfurie mare captusita cu hartie absorbanta. Se serveste imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise