Compot de piersici

In borcanele curate si uscate se pun cate 4 linguri de zahar, apoi felii subtiri (desprinse de pe sambure cu un cutit) de piersica de la 3-4 fructe.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • cantitati pt 1 borcan 800 ml
  • 4 piersici tari, nu foarte coapte, sanatoase, fara pete sau lovituri
  • 4 lg zahar
  • 650 ml apa
  • borcane cu filet

Mod de preparare

In borcanele curate si uscate se pun cate 4 linguri de zahar, apoi felii subtiri (desprinse de pe sambure cu un cutit) de piersica de la 3-4 fructe. Se umple borcanul cu apa, se infileteaza bine. Intr-o cratita pe fundul careia am pus o carpa de bumbac, se asaza unul langa altul, se toarna apa pana la buza borcanelor si se fierb bine, cam 50 de minute, pana ce zeama compotului devine roz.

Se racesc intr-un vas mai inalt, acoperite cu prosop de bumbac si se lasa pana a doua zi, sa se raceasca in voie, apoi se depoziteaza in loc uscat si racoros.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise