Confit de Canard aux Pommes Sarladaises

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Confit de canard:
  • - 2 pulpe de rata intregi
  • - 1 lingura sare de Camargue
  • - piper curcubeu
  • - cimbru
  • - foi de dafin
  • - 2 catei de usturoi
  • - 500g grasime de rata topita( sau cat este necesara sa acoperiti pulpele)
  • Pommes de terre sarladaises
  • - 500g cartofi rosii
  • - 2 catei de usturoi
  • - o mana de patrunjel proaspat
  • - cimbru
  • - chives
  • - 2- 3 linguri grasime de rata topita
  • - sare
  • - piper

Mod de preparare

Confit de canard:

Frecati pulpele de rata cu usturoi strivit. Amestecati intr-un vas de sticla sarea cu piperul , foile de dafin si frunzele de cimbru. Frecati pulpele de rata cu amestecul obtinut si lasati-le la rece in vasul acoperit cu pelicula alimentara pana la 48h, intorcandu-le o data.

Curatati pulpele de sare si condimente si puneti-le intr-un vas de lut cu cativa catei de usturoi, acoperindu-le cu grasime.

Incalziti cuptorul la 120° si introduceti vasul in cuptor. Lasati carnea in cuptor la foc mic 4-5 ore. In mod normal carnea gatita asa se poate pastra cateva luni in borcan cu grasimea in care s-a facut, dar e cam dificil sa faci asta :)).

Ca garninura, puteti pregati cartofi sarladaise, un preparat tipic din Périgord.

Pommes de terre sarladaises:

Spalati cartofii si tatiati-i rondele subtiri ( Cartofii pe care i-am folosit eu nu trebuiau curatati. In cazul in care folositi cartofi normali, curatati-i de coaja). Uscati-i cu un prosop de hartie.

Incingeti grasimea de rata intr-o tigaie. Adaugati cartofii si prajiti-i usor la foc iute, amestecand constant pana incep a se rumeni.

Condimentati cu sare si piper proaspat macinat. Adaugati usturoiul feliat subtire, chives-ul si patrunjelul tocate marunt.

Acoperiti si sotati cartofii la foc mic cca 20'-25', scuturand tigaia usor din cand in cand.

Cartofii vor fi aurii, crocanti la exterior si moi in interior.

Serviti confit-ul de canard pe un pat de cartofi sarladaise.

Un pahar de vin rosu (va sugerez Barton & Guestier, Bordeaux Reserve) se potriveste perfect acestor preparate.

Pofta Buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise