Conopida cu carne la cuptor

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g carne macinata( vita +porc)
  • 1 litru supa de carne
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1/2 telina mica
  • 4 rosii
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 1kg conopida
  • 2 oua
  • 200ml smantana
  • 100 g cascaval
  • ulei

Mod de preparare

Ceapa se curata si se taie marunt si se pune la calit in ulei se adauga morcovii si telina rase si se mai calesc cateva minute inainte de a se pune carnea.Se pune supa de carne si se lasa la foc mic sa fiarba cam o ora pana se evapora lichidul.Rosiile se curata de piele si de seminte iar pulpa tocata marunt se adauga la amestecul de carne si se fierbe 1-2 clocote.Se condimenteaza cu sare, piper si oregano si se pune intr-o tava.Separat ce pune la fiert in apa cu sare conopida, cand e fiarta se scurge si se zdrobeste ca pentru piure se adauga sare, piper, ouale batute si smantana si se toarna peste carne in tava, se presara cascaval ras deasupra si se da la cuptor 20 minute la foc mediu, pana se rumeneste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise