conopida prajita

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g conopida
  • 1 ou
  • 50 ml bere
  • faina
  • o lingura parmezan ras(facultativ)
  • ulei
  • sare,piper

Mod de preparare

Se aleg buchetele mai mari de conopida,se spala si se inlatura partea mai dura de la cotor.Se fierbe apoi in apa clocotita cu sare timp de 10 minute(trebuie sa ramana tare).Scurgem si lasam la racit.

Amestecam oul cu faina si diluam cu bere.Nu am cantarit faina,cred ca am pus in jur de 80-100 de grame,trebuie sa rezulte un aluat mai gros ca la clatite.Punem parmezanul ras,saram si piperam,lasam in repaos 1 ora.

Cu ajutorul a doua linguri trecem bucatile de conopida prin aluat si prajim in ulei incins pana devin aurii.Se scot apoi pe o hartie absorbanta.

Se servesc calde,ca reci nu mai apuca nimeni!:))

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise