Copane de pui la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 copane de pui (pulpe plus ciocanele)
  • sare
  • piper
  • putin ardei iute tocat marunt 2 cartofi medii
  • 2 morcovi
  • 2 teline
  • 1 legatura de patrunjel
  • circa 8 catei de usturoi si 2 linguri cu bulion.

Mod de preparare

Copanele se spala bine cu apa. Se curata si se dau deoparte. Se curata usturoi si cate 2 catei se bag pe sub pielita de pui. Legumele (morcovii, cartofii, telina) se curata si se taie in bucati. Intr-o tava termorezistenta, se pun legumele, apoi, peste acestea, se adauga copanele. Se presara piper, sare si ardei iute. Se adauga bulionul diluat cu putina apa si inca putina apa, atata cat sa stea puiul.

Se incalzeste cuptorul. Se baga tava in cuptor, unde va sta pana ce se rumeneste, circa 1 ora, la foc mediu.

La final se decoreaza cu verdeata. Se poate servi cu o salata de cruditati. Se recomanda sa nu se consume pielita de pui, caci are grasimi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise