Copane de pui la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 copane de pui (pulpe plus ciocanele)
  • sare
  • piper
  • putin ardei iute tocat marunt 2 cartofi medii
  • 2 morcovi
  • 2 teline
  • 1 legatura de patrunjel
  • circa 8 catei de usturoi si 2 linguri cu bulion.

Mod de preparare

Copanele se spala bine cu apa. Se curata si se dau deoparte. Se curata usturoi si cate 2 catei se bag pe sub pielita de pui. Legumele (morcovii, cartofii, telina) se curata si se taie in bucati. Intr-o tava termorezistenta, se pun legumele, apoi, peste acestea, se adauga copanele. Se presara piper, sare si ardei iute. Se adauga bulionul diluat cu putina apa si inca putina apa, atata cat sa stea puiul.

Se incalzeste cuptorul. Se baga tava in cuptor, unde va sta pana ce se rumeneste, circa 1 ora, la foc mediu.

La final se decoreaza cu verdeata. Se poate servi cu o salata de cruditati. Se recomanda sa nu se consume pielita de pui, caci are grasimi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise