Cornulețe de vanilie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cană lapte
  • 1/2 cană ulei
  • 3 căni de făină
  • 1/2 pachet de drojdie instant
  • un praf de sare
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 pachet de zahăr vanilat

Mod de preparare

Ingredientele se amestecă și se frământă bine. Coca obtinută o împărțim în șapte părți egale. Pe fiecare în parte le întindem obținem o foaie rotundă, cu diametrul cam de 20 cm pe care le tăiem cu cuțitul în întâi în două, apoi în patru și la urmă fiecare sfert în două.

În fiecare ”triunghi” obținut punem umplutura pe care o dorim: rahat tăiate bucățele, gem mai rigid sau amestecat cu nuci pisate. Apoi rulăm cornulețe începând de la baza triunghiului spre vârf.Le așezăm în tavă și dăm tava la cuptor deja încălzit la foc mijlociu.

Cornulețele se coc în 15-20 minute. Când le scoatem din cuptor, le tăvălim prin zahăr pudră amestecat cu zahărul vanilat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise