Cornulete cu gem

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 grame faina
  • 1/3 cub drojdie
  • 1 lingura margarina
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 borcan gem dupa preferinta
  • 1 plic zahar pudra

Mod de preparare

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si se framanta si se adauga margarina, si putin ulei cat sa nu se lipeasca de masa.

Aluatul obtinut se tine cel putin 40 minute la frigider.

Se intinde o foaie groasa cam de 5 mm, si se inparte in triunghiuri sau dreptunghiuri.

Se pune in mijloc cate o jumatate de lingurita de gem si se ruleaza.

Se aseaza intr-o tava intinsa, si se dau la cuptorul incins timp de 12 - 15 minute.

Se scot din tava si se pudreaza cu zahar.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise