Cornulețe cu osânză

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g osânză,
  • 150 ml lapte,
  • 25 g drojdie,
  • 100 g zahăr,
  • 1/4 linguriță sare,
  • 2 pliculețe zahăr vanilat,
  • 1 lingură esență vanilie,
  • 500-600 g făină,
  • marmeladă de fructe,
  • zahăr pudră.

Mod de preparare

Stiu că nu se compară osânza cu untura, dar în cazul în care nu aveți osânză, untura este o soluție mult mai bună decât untul ;)

Osânza la temperatura camerei se amestecă bine cu zahărul.

Drojdia se amestecă cu laptele călduț și se toarnă peste osânză.

Adăugăm sare, zahărul vanilat și esența de vanilie.

Amestecăm bine.

Adăugăm făina cernută în pealabil și frământăm bine un aluat potrivit de tare.

Se pune în folie alimentare să se dă la frigider o oră.

Pe o planșetă se întinde aluatul și se taie în pătrățele cu latura de 5 cm.

În fiecare pătrățel punem câte o bucățică de marmeladă (eu am avut marmeladă cumpărată și era așa tare că se putea tăia cu un cuțit).

Se rulează și se dă forma de cornuleț.

Se pun într-o tavă - nu este nevoie să fie unsă.

Se dau la cuptor pentru 15-18 minute la 180 grade C.

Se tăvălesc prin zahăr pudră imediat ce se scot din cuptor.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise