Cornulețe cu osânză

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g osânză,
  • 150 ml lapte,
  • 25 g drojdie,
  • 100 g zahăr,
  • 1/4 linguriță sare,
  • 2 pliculețe zahăr vanilat,
  • 1 lingură esență vanilie,
  • 500-600 g făină,
  • marmeladă de fructe,
  • zahăr pudră.

Mod de preparare

Stiu că nu se compară osânza cu untura, dar în cazul în care nu aveți osânză, untura este o soluție mult mai bună decât untul ;)

Osânza la temperatura camerei se amestecă bine cu zahărul.

Drojdia se amestecă cu laptele călduț și se toarnă peste osânză.

Adăugăm sare, zahărul vanilat și esența de vanilie.

Amestecăm bine.

Adăugăm făina cernută în pealabil și frământăm bine un aluat potrivit de tare.

Se pune în folie alimentare să se dă la frigider o oră.

Pe o planșetă se întinde aluatul și se taie în pătrățele cu latura de 5 cm.

În fiecare pătrățel punem câte o bucățică de marmeladă (eu am avut marmeladă cumpărată și era așa tare că se putea tăia cu un cuțit).

Se rulează și se dă forma de cornuleț.

Se pun într-o tavă - nu este nevoie să fie unsă.

Se dau la cuptor pentru 15-18 minute la 180 grade C.

Se tăvălesc prin zahăr pudră imediat ce se scot din cuptor.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise