Cornulețe cu scorțișoară

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g osânză sau untură,
  • 150 g zahăr,
  • 1 ou,
  • 1 lingură esență vanilie,
  • 15 g praf de copt,
  • 1 linguriță cu vârf scorțișoară,
  • 1 lingură cacao,
  • 450 g făină,
  • un praf de sare,
  • zahăr pudră.

Mod de preparare

Cernem făina într-un castron împreună cu cacao, scorțișoara și sarea.

Osânza, pentru că asta am folosit eu, se freacă bine cu zahărul.

Adăugăm oul și esența de vanilie și frecăm bine în continuare.

Se adaugă praful de copt dizolvat cu o lingură apă.

Amestecăm bine.

Adăugăm amestecul de făină și frământăm bine până la omogenizare.

Aluatul rezultat l-am împărțit în două.

Am făcut 2 rulouri cu diametrul de 4 cm, pe care le-am tăiat în rondele de 1/2 cm.

Fiecare bucățică am rulat-o între mâini și i-am dat forma unui cornuleț.

Au ieșit în jur de 50 bucăți.

Se pun într-o tavă neunsă și se dau la cuptor (preîncălzit) la 180 grade C pentru 15-18 minute.

Se lasă la răcit în tavă, după care tăvălesc prin zahăr pudră ușor vanilat.

Minunate lângă un pahar cu lapte sau o ceașcă de cafea.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise