Cornulete de post cu ulei si bors. Fragede, delicioase si economice

Descopera reteta de cornulete de post cu ulei si bors – fragede, delicioase si economice! Perfecte pentru perioadele de post, aceste cornulete sunt usor de preparat si au un gust minunat.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 ml ulei
  • 100 ml bors
  • un praf de sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 50 g zahar
  • coaja de lamaie
  • vanilie
  • 500 g faina
  • rahat -pentru umplutura
  • zahar pudra vanilat-pentru finisare

Mod de preparare

Reteta de cornulete fragede de post este una foarte simpla, pe care o prepar des, cu diverse umpluturi. De data asta am ales rahat, au iesit moi, fragede si gustoase.

Se dizolva drojdia cu zaharul in bors, se adauga uleiul , coaja ras de lamaie, vanilia, sarea si se framanta foarte bine.

*Daca nu aveti bors, il puteti inlocui cu vin alb sec, sau apa amestecata cu doua linguri de otet sau suc de lamaie.

Se lasa sa dospeasca putin apoi se fac triunghiuri care se umplu cu fasii de rahat. Le puteti umple si cu magiun de prune sau diverse gemuri amestecate cu nuca macinata.

Se coc 25-30 minute la 180 de grade C.

Cat sunt calde se dau prin zahar pudra.

Va recomand din suflet reteta de cornulete fragede de post, sunt gustoase, economice si se prepara usor.

Mai puteti incerca si reteta de negresa pufoasa de post, prajitura de post cu mere si nuci sau prajitura de post cu crema de vanilie, afine si merisoare. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise