Cornulete fragede cu rahat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 pahare faina (circa 350 g),
  • 1 pachet margarina,
  • 3 linguri apa,
  • 1 lingura otet,
  • rahat,
  • zahar pudra + zahar vanilat.

Mod de preparare

Se freaca intre palme faina cu margarina, pana ce amestecul devine nisipos, dupa care se adauga apa si otetul.

Se framanta un aluat mai vartos si se lasa la rece mai multe ore (dar se poate folosi si imediat).

Se intinde pe planseta infainata o foaie de grosimea muchiei de cutit, se taie patrate (mai mici), se pune rahatul taiat betisoare pe mijlocul fiecarui patrat si se fac cornulete.

Se coc la foc ceva mai iute pana ce incep sa se rumeneasca.

Se scot din cuptor si se tavalesc fierbinti prin zaharul pudra amestecat cu zaharul vanilat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise