Cornulete fragede cu rahat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 pahare faina (circa 350 g),
  • 1 pachet margarina,
  • 3 linguri apa,
  • 1 lingura otet,
  • rahat,
  • zahar pudra + zahar vanilat.

Mod de preparare

Se freaca intre palme faina cu margarina, pana ce amestecul devine nisipos, dupa care se adauga apa si otetul.

Se framanta un aluat mai vartos si se lasa la rece mai multe ore (dar se poate folosi si imediat).

Se intinde pe planseta infainata o foaie de grosimea muchiei de cutit, se taie patrate (mai mici), se pune rahatul taiat betisoare pe mijlocul fiecarui patrat si se fac cornulete.

Se coc la foc ceva mai iute pana ce incep sa se rumeneasca.

Se scot din cuptor si se tavalesc fierbinti prin zaharul pudra amestecat cu zaharul vanilat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise