Incearca reteta simpla si delicioasa de cornulete fragede cu unt sau untura si gem. Aluat moale, aromat si crocant, perfecte pentru orice masa de sarbatoare sau momente de rasfat.
Daca vrei un desert traditional care sa cucereasca imediat prin gust si textura, aceste cornulete fragede cu unt sau untura si gem sunt alegerea perfecta. Aluatul lor moale, usor de lucrat, combinat cu umplutura dulce-acrisoara de gem, transforma fiecare cornulet intr-o mica bucurie de casa. Fie ca le pregatesti pentru o gustare de seara sau pentru a le oferi la cafela cu prietenii, vei descoperi cat de simplu este sa faci cornulete perfecte, fragede si aromate.
Daca iti plac deserturile fragede, mai poti incerca si:
Fursecuri fragede cu unt – delicate si aromate, perfecte langa o ceasca de ceai.
Paleuri cu ciocolata – fursecurile clasice care aduce gustul copilariei in casa.
Biscuiti cu nuci si ciocolata – crocanti la exterior si moi in interior, ideali pentru gustari rapide.
Intr-un bol mare, pune untura (sau untul) la temperatura camerei si amesteca pana devine cremoasa
Adauga smantana, galbenusurile, sarea si vanilia sau coaja de lamaie. Amesteca bine pana se omogenizeaza.
Incepe sa adaugi treptat faina, framantand usor, pana cand aluatul devine neted si nelipicios.
Daca aluatul este prea lipicios, mai poti adauga putin faina, dar ai grija sa nu-l faci prea tare.
Si nu framanta excesiv aluatul, altfel cornuletele ies gumoase, nu fragede.
Infasoara aluatul in folie alimentara si lasa-l la frigider 30 de minute – acest pas il face mai usor de intins si cornuletele vor fi si mai fragede.
Imparte aluatul in bile.
Presara faina pe suprafata de lucru si intinde bilele de aluat in foi foaie rotunde de aproximativ 15-20 cm si 3 mm grosime.
Taie foaia in triunghiuri. Pune gem consistent sau magiun la baza.
Ruleaza fiecare triunghi pornind de la baza larga spre varf pentru a forma cornuletele.
Asaza cornuletele pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Coace-le in cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 20-25 de minute sau pana devin usor aurii, fara insa a se rumeni prea tare.
Lasa-le sa se raceasca pe un gratar.
Poti presara zahar pudra deasupra sau sa le tavalesti prin zahar pudra vanilat.
Sfaturi:
Daca folosesti untura, cornuletele vor fi putin mai crocante si foarte fragede.
Smantana fermentata ajuta la fragezimea aluatului si ofera un gust usor acrisor, delicios. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise