Cornulete fragede cu unt sau untura si gem – reteta simpla de cornulete de casa

Incearca reteta simpla si delicioasa de cornulete fragede cu unt sau untura si gem. Aluat moale, aromat si crocant, perfecte pentru orice masa de sarbatoare sau momente de rasfat.

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g untura (sau 250 g unt)
  • 200 g smantana grasa fermentata (20% grasime)
  • 2 galbenusuri
  • un praf de sare
  • vanilie sau coaja rasa de lamaie (dupa preferinta)
  • 500 g faina
  • gem acrisor sau magiun
  • zahar pudra vanilat pentru decor

Mod de preparare

Daca vrei un desert traditional care sa cucereasca imediat prin gust si textura, aceste cornulete fragede cu unt sau untura si gem sunt alegerea perfecta. Aluatul lor moale, usor de lucrat, combinat cu umplutura dulce-acrisoara de gem, transforma fiecare cornulet intr-o mica bucurie de casa. Fie ca le pregatesti pentru o gustare de seara sau pentru a le oferi la cafela cu prietenii, vei descoperi cat de simplu este sa faci cornulete perfecte, fragede si aromate.

Daca iti plac deserturile fragede, mai poti incerca si:

Fursecuri fragede cu unt – delicate si aromate, perfecte langa o ceasca de ceai.

Paleuri cu ciocolata – fursecurile clasice care aduce gustul copilariei in casa.

Biscuiti cu nuci si ciocolata – crocanti la exterior si moi in interior, ideali pentru gustari rapide.

Intr-un bol mare, pune untura (sau untul) la temperatura camerei si amesteca pana devine cremoasa
Adauga smantana, galbenusurile, sarea si vanilia sau coaja de lamaie. Amesteca bine pana se omogenizeaza.

Incepe sa adaugi treptat faina, framantand usor, pana cand aluatul devine neted si nelipicios.
Daca aluatul este prea lipicios, mai poti adauga putin faina, dar ai grija sa nu-l faci prea tare.
Si nu framanta excesiv aluatul, altfel cornuletele ies gumoase, nu fragede.

Infasoara aluatul in folie alimentara si lasa-l la frigider 30 de minute – acest pas il face mai usor de intins si cornuletele vor fi si mai fragede.

Imparte aluatul in bile.
Presara faina pe suprafata de lucru si intinde bilele de aluat in foi foaie rotunde de aproximativ 15-20 cm si 3 mm grosime.

Taie foaia in triunghiuri. Pune gem consistent sau magiun la baza.
Ruleaza fiecare triunghi pornind de la baza larga spre varf pentru a forma cornuletele.

Asaza cornuletele pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Coace-le in cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 20-25 de minute sau pana devin usor aurii, fara insa a se rumeni prea tare.

Lasa-le sa se raceasca pe un gratar.
Poti presara zahar pudra deasupra sau sa le tavalesti prin zahar pudra vanilat.

Sfaturi:
Daca folosesti untura, cornuletele vor fi putin mai crocante si foarte fragede.
Smantana fermentata ajuta la fragezimea aluatului si ofera un gust usor acrisor, delicios. Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise