Costite la gratar

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o transa de costite (fara numar, fara numar)
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 2 cepe
  • 4-5 catei usturoi
  • 5 cuisoare
  • cateva boabe de piper
  • 1/2 lingurita praf de chilli (sau dupa gust)
  • sare de mare
  • pentru sosul de uns costitele:
  • 2 cepe
  • 2 linguri miere
  • 5 linguri sos Worcestershire
  • 2 linguri pasta tomate
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri otet balsamic
  • zeama de la o lime

Mod de preparare

Intr-o cratita inalta puneti costitele taiate in bucati cu cate 4-5 oase. Turnati cam 2 litri de apa rece. Adaugati pasta de tomate, cepele curatate si taiate in 4, cuisoarele, boabele de piper, praful de chili, sare si usturoiul curatat. Lasati la foc mic, fierband inabusit si spumuiti des. Fierbeti cam 40-45 minute.

Intre timp pregatiti sosul cu care veti unge costitele… mmmm… delicios… Deja ma gandesc sa mai pun de-o portie, doua?!

Din zeama in care au fiert costitele luati 2 polonice. Puneti-le intr-o craticioara pe foc mic. Adaugati toate ingredientele de la sos, ceapa curatata si tocata marunt. Amestecati din cand in cand si lasati la foc mic pana ce scade si capata consistemta unui sirop.

Incingeti bine gratarul. Ungeti costitele cu sos, din belsug si frigeti-le pe gratar pana ce se rumenesc deocheat de frumos. Serviti-le fierbinti alaturi de o salata de varza proaspata.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise