Cosulete cu ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua
  • 160 g faina
  • 240 g zahar
  • 1 lingurita mac
  • pt crema:
  • 125 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 250 g zahar pudra
  • 50 g nuci(alune,arahide)
  • 3 linguri zahar
  • 1 galbenus
  • optional:4 bezele(mie mi-au ramas unele urate de la alta reteta si le-am pus in crema)
  • frisca, cirese confiate pt decorat

Mod de preparare

bate ouale , adauga zaharul si amesteca cu mixerul pana se topeste, pune faina in ploaie si omogenizeaza.Intr-o tava cu foaie de copt pune aluatul sub forma de clatite mici si presara pe fiecare mac.

Cand aluatul s-a rumenit scoate tava din cuptor, desprinde fiecare bucata si rasuceste pe deget repede cat e inca calda sub forma de cosulet(cornet). Aveti grija sa nu va ardeti!

Pune cele 3 linguri de zahar la caramelizat, cand e maroniu adauga nucile , amesteca rapid sa fie acoperite de caramel si ia de pe foc. Cand s-au racit piseaza-le in robot.

Freaca untul moale cu zaharul si adauga galbenusul, cacao, nucile, bezelele sfaramate. Cu aceasta crema umple cornetele si decoreaza cu frisca sau cu fructe.

Este un desert deosebit, de efect iar gustul este foarte fin.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise