Covrigi cu mac si susan

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150ml lapte
  • ½ lingurita sare
  • 1 ou (batut putin)
  • 2 linguri ulei
  • 500 g faina alba
  • 1 plic drojdie uscata
  • Pt.glazura:
  • 1 ou
  • 1 lingura seminte de mac
  • 1lingura seminte de susan

Mod de preparare

Punem ingredientele pentru aluat, in cuva masinii de paine, in ordinea enumerata si setam pentru framantat si dospit.

Intre timp pregatim semintele, in boluri separate, iar oul evident intr-un alt bol, il batem bine cu o furculita.

Cand aluatul este gata dospit, il golim pe planseta de lucru, putin infainata si impartim aluatul in gramajoare mai mici sau mai mari, depinde cum doreste fiecare.

Formam suluri subtiri, pe care le rasucim doua cate doua, apoi le taiem si le unim capetii. Asezam covrigii in tava tapetata cu hartie de copt si mai lasam cam 15’ sa creasca. Ungem fiecare cofrig cu ou batut si presaram deasupra seminte. Dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 45’.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise