Cozonac cu urda ca la Bistrita

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,5 kg de faina alba
  • 900 gr urda dulce
  • o punga de stafide
  • 6-7 bucati de rahat
  • o sticla de apa minerala(1 litru)
  • 3 pliculete zahar vanilinat
  • 8 oua
  • 60 gr de drojdie
  • sare
  • 150 gr de zahar

Mod de preparare

Se cerne faina si se aseaza intr-un vas.Drojdia se dizolva in putina apa calduta cu zahar si se toarna in faina.Dupa ce a crescut maiaua adaugam 4 galbenusuri amestecate cu 2-3 linguri de zahar(trebuie sa fie topit zaharul) si incepem sa framantam adaugand treptat apa minerala.Framantam bine aluatul si-l lasam sa creasca(trebuie framantat minim 35 40 minute)

Umplutura:

Stafidele le punem la muiat cu vreo ora inainte.Urda o framantam cu zahar si 3 oua care au fost batute bine,dupa care mai adaugam zahar vanilinat.

Dupa ce aluatul a dospit il portionam il intindem pe un platou.Punem un strat de urda apoi rahatul taiat marunt si stafidele.Rulam cozonacul si-l punem intr-o tava rotunda unsa cu ulei.

intre timp pregatim focul la cuptor(de lemne) lasand cozonacul sa dospeasca in tavi,apoi il ungem cu galbenus si-l coacem la foc potrivit cam 40 minute.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise