Cozonac la tava cu visine si crema

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1/2 cub drojdie,
  • 100 ml lapte,
  • 250 g faina,
  • un praf de sare,
  • 50 g unt moale,
  • 1 ou,
  • 50 g zahar.
  •  
  • Umplutura:
  • 6 galbenuse,
  • 250 g zahar,
  • 500 g mascarpone,
  • 1 kg brinza de vaci,
  • 1 plic budinca de vanilie praf,
  • albusele + 125 g zahar,
  • 2 linguri cacao,
  • 1 kg visine.

Mod de preparare

Pentru aluat se dizolva drojdia in laptele cald si se lasa sa cresca putin. Apoi se amesteca cu untul moale, oul, zaharul si faina. Se lasa 35-40 min. intr-un loc cald acoperit cu un prosop de bucatarie.

Galbenusele se amesteca cu zaharul si mascarpone. Se incorporeaza usor brinza dulce de vaci si budinca praf. Albusele se bat spuma tare cu 125 g zahar si se amesteca cu masa de galbenuse. 1/3 din acesta crema se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Aluatul se pune in tava in strat subtire. Se toarna crema de cacao.

Crema alba se amesteca cu visinele si se toarna deasupra. Se coace 70 min la foc potrivit.

Se serveste rece taiata patrate.

Prajitura de casa e mai gustoasa cu Rama Maestro!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise