Crap în crusta de nuci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 portii de crap (sau orice alt peste)
  • o mana miez de nuca
  • 2 oua
  • 2 linguri cu pesmet
  • cimbru uscat
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Bucatile de peste se spala ,se usuca folosind un prosop absorbant si apoi se condimenteaza cu sare piper si cimbru.Intr-o farfurie mai adanca batem bine ouale cu putina sare.Pe o alta farfurie amestecam pesmetul cu nucile maruntite(eu am folosit sucitorul).

Incingem ulei intr-un ceaun.Dam fiecare bucata de peste mai intai prin ou si apoi prin amestecul de pesmet/nuci.

Inainte de a face urmatorul pas fac o paranteza...............trebuie sa spun ca am folosit pentru prajire un ceaun si o cantitate mai mare de ulei astfel incat crusta de nuca sa nu se arda iar pestele a fiert ca sa zic asa in ulei.Uleiul trebuie bine incins astfel incat bucatile de peste sa nu se prinda.

Asaaaaaaa....................deci ,mergem mai departe cu prepararea.................se lasa la foc moderat iar cand bucatile de peste sunt frumos rumenite pe o parte se intoarc cu ajutorul unei spatule pe cealalta parte.Cand acestea sunt bine facute si frumos rumenite pe ambele parti se scot pe un prosop absorbant iar apoi se aseaza frumos pe farfurie alaturi de o garnitura sau o salata.George a preferat o garnitura de ciuperci cu usturoi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise