Crap la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1peste crap
  • 2 cepe taiate rondele
  • 2cartofi taiati rondele subtiri
  • 1 ardei rosu taiat felii subtiri
  • 3-4 rosii mari taiate rondele
  • 1/2 pahar de vin alb
  • 1/2 lamaie taiata felii rotunde
  • 3-4 catei de usturoi ,enibahar, frunza de dafin
  • 1/4 pahar de ulei

Mod de preparare

Se ia un peste de 1/12 kg se curata de solzi si de cap si

se scot maruntaiele.

Se spala bine se pune sare groasa ca sa se sareze putin dupa care se clateste.

Intr-o tava potrivita se pun jumatate din legume se stropesc cu ulei si peste ele se aseaza crapul uns cu usturoi enibahar si dafin.

Peste peste se adauga restul de legume si vinul si se da la cuptor ptr aproape o ora .(cuptorul incalzit dinainte la 180 de grade).Este gustos caldut sau rece cu mamaliga.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise