Crap la cuptor cu mujdei

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Un crap (2.5 -3,00 kg)
  • o radacina de patrunjel
  • un morcov
  • 1,5 cepe
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 6 cartofi mari
  • 1 ramura de rosmarin proaspat
  • sare de mare
  • ulei de masline
  • 8 felute de bacon
  • 1 radacina de parunjel
  • 1 lamaie
  • pt mujdei:
  • 8-9 catei de usturoi (mari)
  • sare de mare
  • ulei de masline

Mod de preparare

Crapul se spala si se cresteaza, se sareaza pe dinafara si pe dinauntru.

0,5 cepe se taie in bucati mari, cartofii se curata si se taie in rondele de 2-3 mm, 1,5 cepe se taie in fideluta, morcovul se taie in 4 buc, radacina de patrunjel se taie in 4 buc, patrunjelul verde se toaca mare.

Se cresteaza crapul pe fiecare parte si in fiecare crestatura se introduce o feliuta de Bacon. Se umple pestele cu patrunjelul, morcovul, cu 0.5 cepe taiate mari, patrunjel verde tocat, ramura de rosmari si 0,5 lamai taiete rondele, se stoarce zeama din 0,5 lamai peste peste.

Intr-o tava adanca se pune ulei de masline, se pun cartofii taiati rondele si 1.5 cepe taiate rondele, deasupra se pune crapul umplut si impanat cu Bacon se toarna ulei de masline. Se baga tava in cuptor preincalzit la 180 ° pe nivelul doi de jos al cuptorului se lasa aprox. 40 - 45 min, apoi se ridica temperatura la 250° ( de preferat Grill) se mai lasa 10-15 min la rumenit.

Mujdeiul:

8 -9 catei de usturoi, o lingurita rasa de sare de mare, 100 ml de ulei de masline se introduc in recipientul blenderului se amesteca cu blenderul 2-3 min. se mai adauga cativa stropi de apa calda se mai amesteca si se baga la frigider.

Se serveste cu legumele din umplutura, cu mujdei si cartofii di tava

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise