Crema de iaurt

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 1 kg de produs aveti nevoie de:
  • 800 gr. iaurt
  • 4 oua
  • 100 gr. unt
  • 150 gr zahar
  • gelatina
  • menta verde

Mod de preparare

Se pregateste un bain marie. In care se topeste untul, zaharul, apoi se amesteca ouale, batandu-se, pana se obtine o crema fina. Se tempereaza aceasta crema,si se amesteca usor cu iaurtul rece. Optional adaugati in amestec si frunze tocate de menta.

Gelatina se inmoaie in apa calda si se amesteca cu crema de iaurt. Cantitatea de gelatina poate varia in functie de calitatea iaurtului,si anume de cantitatea de grasime continuta de iaurt. Se inmoaie prima data 20 de grame de gelatina si se ia o proba intr o ceasca,ce se pune la frigider. Daca nu suntem multumiti de rezultat,mai adaugam gelatina.Prezentarea se face in doua moduri:

1. Se toarna amestecul intr o tava,se raceste si apoi se taie in diferite forme care se asaza pe o farfurie,ca in imagine!

2. Sau se pune crema in cesti sau forme pentru o portie fiecare,care dupa coagulare,se incalzesc in apa calda la baza si se rastoarna pe farfurie.

Pentru decor si imbogatirea gustului,se adauga dulceata de fructe la final, frunze de menta si sirop de fructe din comert sau preparat in casa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise