Crema de orez cu stafide (in oala sub presiune)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr orez
  • 600 ml lapte
  • coaja de lamaie
  • 150 gr zahar
  • un baton vanilie
  • 50 gr stafide
  • rom
  • scortisoara

Mod de preparare

Orezul il spalam si-l scurgem. Stafidele le stropim cu rom. Pune laptele in oala sub presiune pe aragaz, adaugam orezul, coaja rasa de lamaie, zaharul, stafidele, esenta de vanilie si calculam 8 minute de gatit de la inceputul primului fluierat.

Dupa 8 minute scoatem aburul din oala si desfacem. Scoatem cu grija batonul de vanilie. Distribuim orezul in 4 boluri si pudram cu scortisoara.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise