Crema de orez cu stafide (in oala sub presiune)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr orez
  • 600 ml lapte
  • coaja de lamaie
  • 150 gr zahar
  • un baton vanilie
  • 50 gr stafide
  • rom
  • scortisoara

Mod de preparare

Orezul il spalam si-l scurgem. Stafidele le stropim cu rom. Pune laptele in oala sub presiune pe aragaz, adaugam orezul, coaja rasa de lamaie, zaharul, stafidele, esenta de vanilie si calculam 8 minute de gatit de la inceputul primului fluierat.

Dupa 8 minute scoatem aburul din oala si desfacem. Scoatem cu grija batonul de vanilie. Distribuim orezul in 4 boluri si pudram cu scortisoara.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise