Crema de orez cu stafide (in oala sub presiune)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr orez
  • 600 ml lapte
  • coaja de lamaie
  • 150 gr zahar
  • un baton vanilie
  • 50 gr stafide
  • rom
  • scortisoara

Mod de preparare

Orezul il spalam si-l scurgem. Stafidele le stropim cu rom. Pune laptele in oala sub presiune pe aragaz, adaugam orezul, coaja rasa de lamaie, zaharul, stafidele, esenta de vanilie si calculam 8 minute de gatit de la inceputul primului fluierat.

Dupa 8 minute scoatem aburul din oala si desfacem. Scoatem cu grija batonul de vanilie. Distribuim orezul in 4 boluri si pudram cu scortisoara.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise