Crema de zahar ars

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 g de zahar pentru caramelizat,
  • 5 oua intregi,
  • 5 linguri de zahar,
  • 1 litru de lapte,
  • 3-4 pachetele de zahar vanilinat.

Mod de preparare

125 g de zahar se caramelizeaza la foc mic intr-un vas pentru cuptor de 2 l. Se lasa vasul la racit.

Intre timp se amesteca 5 linguri de zahar cu 5 oua intregi, zaharul vanilinat iar apoi cu laptele.

Aceasta compozitie se toarna in vasul cu zahar caramelizat si se da la cuptor, incins in prealabil, la foc mediu, cam 40-45 de minute.

Se pune la rece si se serveste cu frisca, cu fructe sau simpla, dupa preferinta.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise