CREVETI CU SOS DE SMANTANA

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400g cozi de creveti
  • 1 lingurita unt(sau ulei de masline)
  • Pentru sos:
  • 500ml smantana pentru gatit de la Milli
  • 2 linguri faina de orez(sau faina de porumb)
  • 50ml apa
  • 1 lingura ulei de masline
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se curata si se spala crevetii(daca folositi proaspeti aveti grija sa scoateti si stomacul).

Intr-o tigaie se topeste untul si se adauga toti crevetii o data si se lasa pe foc maxim 5 minute.Se dau la o parte si se pregateste sosul:

Faina se amesteca cu putina apa(50ml) cu atentie sa nu se faca cocoloase,se adauga apoi smantana,si se aseaza cratita pe foc si se lasa sa fiarba la foc mic circa 10-15 minute,se amesteca tot timpul sa nu se prinda.Se condimenteaza cu sare si piper iar la sfarsit se adauga usturoiul pisat si cozile de creveti.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise