Creveti cu usturoi

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • * 500 g creveti mari cruzi, decorticati si curatati de vinisoare
  • * 4 linguri ulei de masline
  • * 5 catei de usturoi taiati felii subtiri
  • * 1/4 lingurita ardei iute uscat (sau pudra de chilli)
  • * 2 linguri suc de lamaie
  • * 3 linguri vin alb
  • * 2 linguri patrunjel, taiat marunt

Mod de preparare

Incalzeste o tigaie mare si pune uleiul. Adauga usturoiul si ardeiul iute. Amesteca la foc mediu pana cand usturoiul devine maroniu. Adauga crevetii si lasa cate 2 minute pe fiecare parte. Crevetii sunt facuti cand devin opaci (nu mai sunt sidefii).

Pune lamaia, vinul, patrunjelul, amesteca si mai lasa cam 1 minut (sa scada putin).

Se servesc crevetii imediat cu sosul format.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise