Creveti expandati - Nostalgii culinare din epoca de aur

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • creveti vietnamezi
  • ulei pentru prajit
  • sare dupa gust

Mod de preparare

A venit sotul meu de la piata ,era tare zambaret si ascundea ceva la spate...Intotdeauna imi face surprize, fie ele cat de micute,deci nu era nimic iesit din comun...In momentul in care mi-a aratat cutia,mi-am adus aminte brusc de anii copilariei.Imi placeau tare mult,iar daca era dupa mine mama trebuia sa se mute in fata aragazului si sa prajeasca toata ziua creveti ...

Numai mancasem de ceva vreme,surpriza a fost tare placuta,asa ca am trecut la treaba...

Am pus in ceaun destul ulei ca aceste micute, gustoase rotocoale sa aiba destul lichid pentru a-si mari volumul. Am lasat uleiul sa se incinga foarte bine, dupa care am inceput sa pun la prajit cate 3-4 bucati odata. Se umfla foarte repede capatand o culoare aurie,asa ca se scot la fel de repede pentru a nu se arde si tot asa am procedat pana am umplut ditamai castronul. Cu aceasta ocazie am lasat deoparte regimul si am mancat si eu cativa...Ce-o fi o fi...

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise