Creveti pane

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 15 creveti mari cu tot cu codita, fierti
  • 2 oua
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri parmezan
  • jumatate de lingurita usturoi granulat
  • 1 lingura patrunjel verde tocat fin
  • sare,piper dupa gust
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se spala bine crevetii sub jet de apa rece,se lasa sa se scurga si se despica pe burta pana la codita.

Se bat ouale,se adauga faina in ploaie,pesmetul,parmezanul,usturoi,patrunjelul verde si se amesteca pana obtinem o pasta destul de lichida.Se sareaza si pipareaza dupa gust.Se pun crevetii in amestecul obtinut(ca la snitele) dupa care se prajesc pana devin aurii in ulei incins(se pot praji la fripteuza,in tigaie sau la cuptor).

Se servesc cu zeama de lamaie sau cu un amestec de sos de rosii,1 lingurita zahar si hrean razuit fin.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise