Creveti pane

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 15 creveti mari cu tot cu codita, fierti
  • 2 oua
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri parmezan
  • jumatate de lingurita usturoi granulat
  • 1 lingura patrunjel verde tocat fin
  • sare,piper dupa gust
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se spala bine crevetii sub jet de apa rece,se lasa sa se scurga si se despica pe burta pana la codita.

Se bat ouale,se adauga faina in ploaie,pesmetul,parmezanul,usturoi,patrunjelul verde si se amesteca pana obtinem o pasta destul de lichida.Se sareaza si pipareaza dupa gust.Se pun crevetii in amestecul obtinut(ca la snitele) dupa care se prajesc pana devin aurii in ulei incins(se pot praji la fripteuza,in tigaie sau la cuptor).

Se servesc cu zeama de lamaie sau cu un amestec de sos de rosii,1 lingurita zahar si hrean razuit fin.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise