Cricală ardelenească

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Cricala este un preparat pe bază de ceapă, cu ardei, roşii şi condimente, călite şi apoi fierte inăbuşit. N-aş putea să vă spun de unde vine denumirea aceasta. Oricum, este o măncare care se prepară in casele ardelenesti ,foarte săţioasă şi cu un gust şi o aromă deosebite.
  • 750 g carne pui
  • 650 g ceapa
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 1 lingurita Crema gulas iute
  • 3-4 catei usturoi
  • 200 ml vin
  • 100 g untura
  • 1 rosie
  • 1/2 ardei gras
  • piper
  • sare
  • boia
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Puiul il transam in bucati potrivite pe care le prajim in untura( da un gust mai placut cricalei), apoi le scoatem intr-o farfurie.

Ceapa curatata o tocam marunt si o rumenim in untura ramasa, apoi adaugam carnea prajita si usturoiul curatat si taiat feliute.Asezonam cu toate condimentele, punem peste vinul, amestecam sa se omogenizeze si deasupra punem feliile de rosii si ardei.

Acoperim vasul si lasam sa fiarba la foc mic cam 45 de minute.In acest timp scuturam vasul de cateva ori, neamestecand cu lingura.

Ridicam capacul adaugam putin vin daca mai este cazul si pasta de gogosari si crema gulas.

Lasam sa mai fiarba cateva minute, adaugam patrunjelul verde tocat marunt.

Servim cricala cu mamaliguta calda si mai presaram putina verdeata.

Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/05/cricala-ardeleneasca.html

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise