Crochete cu ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr. ciuperci
  • 200 gr. pesmet
  • 2-3 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 3-4 catei de usturoi( pisat)
  • 1 cartof
  • 2 linguri de faina
  • 3-4 cepe
  • 100 ml ulei
  • verdeturi (patrunjel frunze,marar) dupa dorinta
  • sare piper dupa gust

Mod de preparare

Ciupercile si fierb in apa cu sare timp se 20 de minute.Supa rezultata se poate folosi pentru un sos,sau pentru alt fel de mancare.

Se toaca marunt sau se mixeaza.Ceapa se caleste foarte usor in 2 linguri de ulei.Dupa ce s-a racit se adauga restul de ulei.Se adauga morcovul si pastarnacul date prin razatoare,apoi pesmetul.Cartoful se curata se da prin razatoare,se adauga un praf de sare ca sa nu se innegreasca apoi se stoarce si se adauga in compozitie.Adaugam restul ingerdientelor si amestecam bine.Cu mana usor umezita,modelam crochetele pe care le asezam pe o tava unsa cu putin ulei.

Ungem o tava,apoi le trecem prin palmele unse de asemenea cu ulei.Introducem tava la cupror pentru 30-40 de minute.Le putem intoarce sau le putem lasa asa.

se pot servi simple,cu o garnitura de legume,cu sos,sau pot constituie ele insele o garnitura deosebita pentru o frimptura.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise