Croissant

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 g unt
  • 4 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 2 linguri de vin alb (am pus apa minerala, n-am avut vin)
  • 100 g smantana
  • 350 g faina
  • 300 g gem de capsune

Mod de preparare

Se freaca untul la temperatura camerei cu zaharul. Se adauga treptat 3 galbenusuri frecate cu sarea, zaharul vanilinat, smantana, coaja rasa de lamaie, vinul si faina cernuta. Se framanta aluatul pana la omogenizare. Se intinde aluatul si se impatureste de 3 ori, se inveleste in folie de plastic si se da la rece pentru 15 minute. Repetati acest lucru de 3 ori. Se intinde o foaie groasa de 5 mm care se taie in patrate, se aseaza in mjloc cate o lingurita de gem, se ruleaza patratul si i se da forma de corn. Se pun in tava de copt in care s-a pus o foaie de copt si se ung cu galbenusul ramas. Se coc la foc mediu timp de 25-30 min, in cuptorul preincalzit. Eu uneori inlocuiesc gemul cu branza dulce. Aceste cornulete sunt numai bune de insotit o cafea sau un ceai cat si de luat la pachet. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise