Crumble cu prune si mango

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 2 portii)
  • 6 prune
  • 1 mango
  • 2 linguri zahar brun
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 60 g unt + 1 lingura unt pentru uns vasul
  • 60 g faina
  • 60 g zahar
  • frisca – optional – pentru servit

Mod de preparare

Preancalzim cuptorul la 180°C. Ungem cu unt vasul in care pregatim desertul. Punem fructele feliate pe fundul vasului. Presaram scortisoara si zaharul brun, apoi le punem in cuptor pentru 10-15 minute, pana se topeste zaharul si fructele lasa sirop.Intre timp pregatim toppingul amestecand untul rece cu faina si zahar, astfel incat sa arate ca un aluat faramicios. Scoatem vasul din cuptor si presaram firimiturile de aluat. Lasam sa se coaca timp de 35 minute.

O servim cand se raceste cu frisca, inghetata de vanilie sau simpla, asa cum o servesc eu la micul dejun.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise