Cupcakes

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ALUAT CUPCAKES:
  • 200 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 150 ml lapte
  • 4 oua
  • 200 gr unt topit
  • 50 gr cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • CREMA:
  • 120 gr unt
  • 220 gr zahar pudra
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita de extract de vanilie

Mod de preparare

Intr-un castron punem ouale cu zaharul. Mixam pina ouale se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Adaugam untul topit si laptele dupa care adaugam faina, praful de copt si cacaua. Mixam pina obtinem o pasta fina.

In formele de briose punem cosulete de hartie si umplem cu aluat cam 2/3 din fiecare cosulet. Coacem in cuptorul incins la 180°C aproximativ 25 minute.

Preparare crema:

Cat timp avem briosele in cuptor pregatim crema. Untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Il frecam cu o lingura de lemn pina devine spumos si apoi incepem sa adaugam treptat zaharul pudra dat printr-o sita fina. Dupa ce am incorporat zaharul adaugam laptele si extractul de vanilie .

Dupa ce s-au racit briosele le decoram cu crema de unt pregatita.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise