Curcan umplut

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1curcan preferat curca de 4-41/2kg
  • ptr pregatire-marinada
  • 1 lingura cu miere
  • 1lingura koniak
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita boia iute
  • 1lingurita paprica dulce
  • 3-4 usturoi zdrobiti.
  • 2 linguri sos de soia(chicoman)
  • ptr umplutura
  • 11/2 pahar de paste coapte in forma de orez
  • 11/2 pahar de orez fiert putin
  • 3-4 linguri de ulei
  • 3/4 pahar de migdale tocate
  • 2 morcovi taiati cubulete
  • 1 ceapa taiata cubulete
  • 100 gr de caise uscate confiate taiate cubulete
  • 3 linguri frunze de telina tocate
  • 1lingura de zahar
  • sare la gust
  • 1/2 lingurita paprica dulce
  • 1/2 lingurita ardei rosu iute
  • 1ceapa potrivita
  • 50 gr de margarina tare
  • ptr sos
  • 1pahar de apa
  • 1 pahar de vin alb demisec
  • 2linguri sos de soia
  • 1lingura concetrat de caise sau de portocala
  • ptr legume la copt
  • 2 cepe mari taiate solzi
  • 12-14 cartofiori mici
  • 3-4 morcovi taiati bucati
  • 1/2 pahar migdale
  • 10-12 prune uscate
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1/2 pahar de apa

Mod de preparare

Intii pregatim marinada ptr curcan.

Intii curatam curcanul bine il spalam si uscam cu hirtie absorbativa sau cu un prosop curat.Amestecam toate ingridentele ptr marinata si ungem bine curcanul si pe deasupra si inauntru cu marinada.Il punem intr-un bol si acoperim si lasam in frigider ptr 8-12 ore.

Umplutura-Intr-o tigaie punem putin ulei prajim putin pastele si dupa aceea adaugam putina apa si lasam sa fiarba pina se fac moi.Intr-un bol se pun pastele si se amesteca cu orezul si el putin fiert.Se prajesc deasemenea migdalele in putin ulei si morcovii si ceapa (fiecare se prajeste separat).Se adauga in bol deasemeni frunzele de telina si caisele confiate.Se amesteca toate bine se da gust cu sare si piper si se umple curcanul si se coase sau se prinde cu scobitori deschizaturile ca umplutura sa nu iese.

Se pune curcanul intr-o tava adinca pe piept si se leaga pulpele cu ata de bucatarie si se pune pe curcan bucatele de margarina.

Sosul-se amesteca componentele sosului si se toarna in tava.Se acopera tava cu o foaie de aluminium si se acopera ca un cort si se fac citeva gauri ptr a iesi aburii.Se coace la 200 de grade 2 ore dupa care scoatem foaia de aluminium.

Adaugam legumele si restul componentelor in tava si continuam sa coacem la 170 de grade inca o ora si jumatate si din cind in cind stropim curcanul cu sosul din tava.

Cind este gata se aseaza pe un platou si legumele si putin din sos de jur in prejur.Iese foarte gustos si aspectuos ptr o masa de sarbatori.Chiar daca dureaza mult pregatitul si ni se pare complicat rezultatul este pe marimea asteptarilor.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise