Curry de pui ca la mama lui acasa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Intrucat lucrez intr-o comunitate multiculturala, m-am gandit sa vad cum gatesc colegii mei. Aceasta este o reteata originara din India.
  • * 500 g carne pui
  • * 250 g ceapa (tocata marunt)
  • * 2-3 rosii medii (taiate mic)
  • * 2 cm ghimbir, ras fin
  • * 2 catei de usturoi, ras fin
  • * 1/2 lingurita chilli pudra
  • * 1/2 lingurita curcuma (tumeric) pudra
  • * 2 linguri iaurt
  • * 1/2 lingurita piper negru, pudra
  • * sare dupa gust
  • * 50 ml ulei (din care pui deoparte o lingura)
  • * o legatura de patrunjel, frunzele taiate

Mod de preparare

Marineaza puiul in iaurt, jumatate din chilli, sare, piper pentru 1/2 de ora. Pune uleiul intr-o tigaie si incalzeste-l. Prajeste putin ghimbirul si usturoiul, apoi ceapa pana cand e aurie. Adauga rosiile, pudra de chilli ramasa, pudra de curcuma si gateste 1 minut, amestecand sa nu se prinda.

Intr-o tigaie separata pune lingura de ulei si gateste carnea pana cand e facuta. Pune carnea peste sos, amesteca si mai gateste 5- 10 minute. Cand e gata, pune frunzele de patrunjel si serveste cu orez sau paine.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise