Curry de pui ca la mama lui acasa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Intrucat lucrez intr-o comunitate multiculturala, m-am gandit sa vad cum gatesc colegii mei. Aceasta este o reteata originara din India.
  • * 500 g carne pui
  • * 250 g ceapa (tocata marunt)
  • * 2-3 rosii medii (taiate mic)
  • * 2 cm ghimbir, ras fin
  • * 2 catei de usturoi, ras fin
  • * 1/2 lingurita chilli pudra
  • * 1/2 lingurita curcuma (tumeric) pudra
  • * 2 linguri iaurt
  • * 1/2 lingurita piper negru, pudra
  • * sare dupa gust
  • * 50 ml ulei (din care pui deoparte o lingura)
  • * o legatura de patrunjel, frunzele taiate

Mod de preparare

Marineaza puiul in iaurt, jumatate din chilli, sare, piper pentru 1/2 de ora. Pune uleiul intr-o tigaie si incalzeste-l. Prajeste putin ghimbirul si usturoiul, apoi ceapa pana cand e aurie. Adauga rosiile, pudra de chilli ramasa, pudra de curcuma si gateste 1 minut, amestecand sa nu se prinda.

Intr-o tigaie separata pune lingura de ulei si gateste carnea pana cand e facuta. Pune carnea peste sos, amesteca si mai gateste 5- 10 minute. Cand e gata, pune frunzele de patrunjel si serveste cu orez sau paine.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise