Cus-cus cu rosii si ceapa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 rosii ,taiate in bucati
  • 4 bucati de ceapa verde,taiate in bucati
  • 1 1/2 linguri otet
  • 1/4 lingurita piper
  • 3 cani ciorba de legume(reteta de baza) sau Knorr si apa
  • 2 cani cus-cus (se gasesc in comert)
  • sare dupa gust
  • 2 linguri busuioc si patrunjel ,tocati

Mod de preparare

1. Se combina rosiile si ceapa intr-un vas.Se adauga otetul,piperul,se amesteca si se pune deoparte.

2.Se pune ciorba intr-o cratita si se da la foc potrivit.Se toarna cus-cusul, se acopera si se ia de pe foc.Se lasa sa stea acoperit 5-7 minute,sau pana lichidul este absorbit.

3.Se strecoara cus-cusul.Se pune intr-un vas si se amesteca cu rosiile si ceapa verde,adaugandu-se sare,daca este necesar.Se presara busuioc proaspat si se serveste calda sau de la frigider. Se obtin 4 portii.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise