Desert cu mascarpone si ganache de ciocolata alba

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet mic de piscoturi
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata alba
  • 250 gr mascarpone
  • 400 ml cafea mai tare
  • 2 linguri rom alb
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1-2 linguri cacao
  • 1 pliculet ness
  • bombonele inimioara pentru decor

Mod de preparare

Intr-un vas mai gros punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele.

Transferam totul pe foc, dam focul la mic, amestecam continuu pana ciocolata se topeste.

Tragem cratita de pe foc, dam la rece 4-5 sau chiar peste noapte.

Dupa ce s-a racit acest amestec, il scoatem de la frigider, mixam pana devine spuma.

Incorporam mascarponele, romul alb si vanilia. Daca doriti crema mai dulce, puteti pune 1-2 linguri de zahar pudra.

Pregatim doua vase micute de ceramica (sau puteti folosi o tava, un vas mai mare, este la alegerea voastra). Asezam un strat de piscoturi trecute prin cafea, un strat de crema. Venim iar cu un strat de piscoturi insiropate si iar crema.

Presaram ness si pudram cu cacao. Deasupra punem si cateva bombonele in forma de inimioara.

Dam desertul la rece 1-2, apoi servim.

Sa aveti pofta si sa il savurati cu placere.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise