Desert cu spuma de zmeura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 100 gr unt moale
  • 4-5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Spuma de zmeura:
  • 500 gr zmeura
  • 2 linguri zahar
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 gr smantana grasa de tara
  • 2 linguri zahar pudra
  • 3 foi de gelatina
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • biscuiti de cacao pentru decor
  • coacaze pentru decor

Mod de preparare

Blatul:

Mixam untul cu zaharul, incorporam galbenusurile unul cate unul.

Adaugam faina, esenta de vanilie si praful de copt.

Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spuma.

Acestea le incorporam in compozitia cu galbenusuri, cu ajutorul unei palete.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/36 cm, turnam compozitia si o nivealm.

Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana este copt. Cam 15-20 de minute dureaza pana se coace, facem testul cu scobitoarea.

Cand este gata, il scoatem , il lasam sa se raceasca apoi il facem bucatele.

Spuma de zmeura:

Punem foile de gelatina la hidratat in apa rece.

Spalam zmeura, o dam prin blender.

Piureul obtinut il trecem printr-o sita, aruncam semintele.

Punem sosul intr-o cratita cu cele doua linguri de zahar, le punem pe foc pana zaharul se topeste complet.

Luam cratita de pe foc, daca este prea fierbinte sosul il lasam sa se racoreaca putin, apoi punem foile de gelatina scurse de apa.

Amestecam bine si repede, lasam sa se raceasca.

Intr-un bol punem frisca lichida si smantana rece, zaharul pudra si mixam pana obtinem o spuma.

Turnam sosul de zmeura rece, esenta de vanilie, mai mixam cateva secunde.

In cupe de sticla asezam un strat de blat faramitat, apoi spuma de zmeura.

Decoram cu biscuiti, coacaze si dam la rece pentru 1-2 ore.

Din aceasta compozitie am obtinut 8 portii de desert. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise