Desert festiv cu rom, ciocolata si vanilie

Timp pregatire
170 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 4-6 portii
  • 1 baton de vanilie,
  • 450 g frisca dulce lichida,
  • 200 ml lapte degresat,
  • 4 galbenusuri,
  • 50 g zahar alb,
  • 1 plic pudding de vanilie,
  • 70 g ciocolata amaruie (min 75% cacao),
  • 1 lingura lichior de portocale,
  • 2 linguri rom de calitate

Mod de preparare

Taiem batonul de vanilie si scoatem miezul carnos cu ajutorul unui cutit. Punem la fiert 200 g frisca lichida, 100 ml lapte, miezul si batonul de vanilie. Intre timp amestecam galbenusurile de ou cu zahar, praful de budinca si restul de lapte rece. Adaugam la crema in fierbere si lasam sa prinda consistenta. Scoatem batonul de vanilie. Maruntim ciocolata amaruie si o topim cu 4-5 linguri din masa de crema fierbinte, peste care stropim lichiorul de portocale. Romul va fi turnat peste budinca fierbinte de vanilie. Pana se racesc cele doua sarlote, batem restul de frisca lichida. Un sfert din aceasta spuma va fi omogenizata cu budinca de vanilie si rom, iar restul cu crema de ciocolata si portocale. Portionam desertul in pahare/cupe de sticle si lasam la rece pentru cel putin 2-3 ore. Servim cu fursecuri, ciocolata rasa, alune pralinate, fructe confiate sau...

Recomandare: pare un desert sofisticat si scump, dar, merita sa preparati o portie dubla, caci este divin.

Sugestie: daca nu aveti baton de vanilie, apelati la 3-4 plicuri de zahar vanilinat, respectiv daca ciocolata pare prea scumpa, poate fi inlocuita cu 2 linguri de cacao.

Sfat: in cazul in care desertul este destinat copiilor, recurgeti la suc de portocale, respectiv esenta de rom.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise