Desert rece cu fructe

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Pt aluat:
  • • 2 ouã
  • • 2-3 linguri cu apã fierbinte
  • • 100 g zahãr
  • • 1 plic Zahãr vanilinat
  • • 75 g fãinã
  • • 25 g Gustin
  • • 10 g Cacao
  • • 1 plic Praf de copt
  • • 50 g unt moale
  • Pentru cremã:
  • • 1 plic Cremã pentru prãjituri cu gust de vanilie
  • • 200 ml lapte rece
  • • coajã rasã de lãmâie
  • • 4 linguri zahãr pudrã
  • Pentru ornat:
  • • felii de lãmâie
  • fructe: kiwi, banane, capsuni...

Mod de preparare

1. Se bat ouãle si apa cu mixerul.

Se amestecã zahãrul si zahãrul vanilinat si se încorporeazã în spumã amestecând continuu. Se mai bate compozitia aproximativ 2 minute la vitezã mare.

2. Se cerne fãina împreunã cu Gustin, cacao si praful de copt si se amestecã în compozitie la vitezã micã. La sfârsit se încorporeazã si untul, iar compoziåia se toarnã în tava unsã si acoperitã cu hârtie

pentru copt (30x40 cm) care se introduce imediat în cuptorul preîncãlzit.

3. Se scoate prãjitura din tavã si se lasã sã se rãceascã.

4. Se preparã crema conform instrucåiunilor de pe plic; coajã rasã de lãmâie se adaugã în timpul preparãrii.

5. Se taie blatul de 2 ori pe lungime obtinând trei felii de blat a câte 8 cm.

Fiecare felie de blat se unge cu cremã pe o parte, apoi feliile se aseazã una peste cealaltã. Se pãstreazã putinã cremã pentru decorat. Deasupra ultimei felii se

întinde crema rãmasã si se orneazã cu fructe.

.Se serveste rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise