"Dimineata de Noiembrie"

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ca si ingrediente: legume, multe, de care vreti si de care aveti.
  • In cazul de fata am folosit (toate impartite la doi, deoarece am facut doua portii):
  • 1 rosie maricica
  • 1 mana mazare verde boabe
  • 1 ardei rosu gras
  • vreo 10 ciuperci champignon mai micute
  • praz
  • slanina taiata fasii mici si prajita bine
  • 4 oua
  • 100gr telemea
  • 100gr cascaval
  • sare de mare

Mod de preparare

In primul rand se da la incalzit cuptorul la 250 grade.

In doua boluri din ceramica cu capac, se injumatatesc ingredientele enumerate astfel:

- se curata si se taie bucatele legumele, pastrand cate 2 ciperci intregi pentru fiecare bol, care se vor adauga la sfarsit;

- se adauga sare si unt si se da la cuptor pentru circa 20 de minute;

- se scot bolurile si se adauga slanina prajita, branza faramitata, ciupercile intregi, se sparg cate 2 oua in fiecare bol si se rade/marunteste cascaval deasupra;

Se mai da la cuptor in jur de 10 minute.

O miunatie!! Am incercat-o si cu conopida si brocoli, doar ca in acest caz am lasat-o mai mult la cuptor pentru a se muia bine legumele.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise