Dorada en papillote, cu cartofi noi aurii

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 peste dorada proaspat (aprox. 600- 700 gr)
  • condimente : sare de mare, oregano, patrunjel, rozmarin
  • 2 lg ulei de masline
  • hartie de copt
  • pentru garnitura
  • 6-7 cartofi noi marisori
  • sare de mare
  • oregano
  • usturoi verde

Mod de preparare

Spalam si curatam pestele de solzi si pe interior. Eu ii tai capul si coada.

Il stergem cu un prosop de hartie apoi il stropim cu un pic de ulei de masline. Presaram un pic de sare de mare, apoi presaram condimentele uscate. Luam o hartie de copt si impachetam pestele, sigiland bine marginile. Punem intr-un vas termorezisten si dam la cuptor, la foc mediu, cam 20-30 minute.

Cartofii ii curatam, ii spalam. Ii fierbem cateva minute sau ii punem in vasul de gatit la aburi cat sa se patrunda un pic. Luam o tava termorezistenta si punem cartofii. Tocam un pic de usturoi verde, stropim cu un pic de ulei masline, presaram cateva boabe de sare de mare si oregano. Dam la cuptor, la foc iute cam 15 minute.

Atentie cand desfaceti pestele din pachet, aburii sunt extrem de fierbinti.

Scoatem pestele, il lasam un pic sa se racoreasca, mirosim un pic aroma si servim cu cartofii aurii.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise