Dovlecei umpluti cu carne

Intr-un vas, se amesteca carnea, parmezanul, ouale, pesmetul, busuiocul tocat, nucsoara, sare si piper.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 gr carne tocata
  • 4 dovlecei
  • 2 oua mici
  • 100 gr parmezan
  • 50 gr pesmet
  • 20 gr busuioc tocat
  • 300 ml pasta de rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • nucusoara
  • sare
  • piper
  • 1 catel de usturoi

Mod de preparare

Intr-un vas, se amesteca carnea, parmezanul, ouale, pesmetul, busuiocul tocat, nucsoara, sare si piper.

Dovleceii se taie in doua si se scobeste mijlocul. Se umplu cu amestecul de carne.

In ceea ce urmeaza, sunt doua posibilitati de a gati dovleceii, fie ii faceti in tigaie, fie la cuptor, eu am ales varianta cu mai putina prajeala si anume la cuptor, nu de alta, dar intr-un meniu, sa fie si antreul prajit si felul principal, ar fi prea mult dupa mine.

Se unge un vas termorezistent cu ulei, se asaza dovleceii umpluti si se dau la cuptor, la foc mediu, timp de 35-40 min. Intr-o tigaie, se incinge putin ulei de masline, se adauga un catel de usturoi, zdrobit cu lama cutitului, se lasa putin sa isi scoata aromele, dupa care se pune sucul de rosii si putina sare si se lasa sa fiarba 10 min, iar la fina,l se adauga cateva frunze de busuioc verde.

Daca alegeti varianta prajita, se procedeaza astfel: se incinge uleiul intr-o tigaie, dupa care se pun dovleceii si se lasa sa se faca la foc mic, cu capac, intorcandu-i pe toate partile. In uleiul unde s-au prajit dovleceii, se pune sucul de rosii se condimenteaza si se lasa sa fiarba ~ 10 min.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise