Drob de miel in coronita de aluat

Din ingredientele pentru aluat, facem o coca.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru umplutura:
  • măruntaiele de la un miel
  • 2legături de ceapă verde
  • 2 legături de usturoi verde
  • 1 legătura de pătrunjel
  • 1 legătura de mărar
  • 2 linguri smantana Covalact
  • 2 oua fierte
  • 2 oua crude
  • 1-2 linguri unt superior Covalact
  • sare
  • piper
  • prapurul de la miel
  • pentru aluat:
  • 150 ml lapte caldut
  • 1 lingurita sare
  • 2 oua crude
  • 3 linguri ulei
  • 450 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 galbenus pentru uns

Mod de preparare

Din ingredientele pentru aluat, facem o coca pe care o framantam bine, apoi o lasam la dospit, pina isi dubleaza volumul. Eu am pus ingredientele in masina de facut paine, pe programul ALUAT ( Dough).

Intre timp, preparam umplutura.

Ceapa se curata si se taie marunt, apoi se trage la tigaie intr-o lingura buna cu unt.

Se iau organele si se taie cuburi, apoi se pun peste ceapa trasa la tigaie. Le lasam la foc mic, le asezonam si fierb cam 20 de minute. Avem grija sa mai amestecam, din cand in cand.

Se lasa la racit, apoi se macina cu masina de tocat carnea. Verdeata si ouale fierte se trec si ele prin masina de macinat carne.

Se pune usturoi verde tocat sau cativa catei de usturoi, piper, sare si ouale crude. Toate acestea se amesteca cu smantana.

Intindem prapurul de la miel, dar nu inainte sa fie lasat in prealabil in apa calduta. Compozitia se inveleste cu prapurul de miel si apoi o asezam in mijlocul tavii de tarta unsa cu unt.

Din aluatul obtinut, facem o cununa impletita in doua, pe care o punem pe margimea tavii, imprejurul drobului. Ungem coronita cu galbenus si punem cateva oua din lemn invelite in folie.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit, la 180 de grade C, pentru 50-60 de minute, pana cand s-a rumenit frumos.

Scoatem tava din cuptor, indepartam ouale de lemn si punem altele de gaina, inrosite.

Drobul se poate servi atat cald, cat si rece.

Sa-l mancati sanatosi si sa aveti pofta mare !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise